de verbonden ademhaling brengt vastgezette spanning en emoties weer in beweging

Door de hectiek van alle dag, door bepaalde gebeurtenissen en ervaringen in ons leven of door kleiner of groter trauma zetten we ongemerkt spanningen vast in ons lichaam.

Doordat we op deze manier spanningen in ons lichaam vast zetten gaan we ongemerkt anders ademen. Zo leren we onszelf een onnatuurlijke adempatroon aan. Zolang we in de ‘overlevingsstrategie’ van ons onnatuurlijke adempatroon verkeren is dit adempatroon dienend. Het is niet meer dienend als het onnatuurlijke adempatroon je (onbewust) juist meer spanning brengt.

Om vanuit ontspanning te leven is een goede volledige ademhaling van belang.

De verbonden ademhaling, waarin de in- en uitademing met elkaar verbonden zijn is een krachtige en prachtige manier om de vastgezette spanning en emoties weer in beweging te brengen en te laten smelten. Op deze wijze vinden spanningen zijn uitweg en ontstaat er in jouw weer meer ruimte en ontspanning.

Afhankelijk van je klachten kunnen er in eerste instantie andere ademhalingsoefeningen belangrijker zijn om je te ondersteunen je natuurlijke ademhaling te hervinden.

Je bent welkom voor een individueel consult Ademwerk.
Contact en tarieven

Ademwerk in een groep (max 4 personen, eenmalig deelnemen is mogelijk)
Data:18 oktober , 1 november, 29 november
Locatie: Arnhem , Under the Tree
Tijd: 19.15-20.30
Info en opgave: info@mannazmens.nl


Een eigen ervaring die ik er over schreef: De verbonden ademhaling, het is me magisch mooi.
Het is me magisch mooi omdat je eigen ademhaling op deze wijze zo helend is. Dat je ademhaling zo wijs is, weet waar ze zijn moet. Je wordt je adem, je adem wordt jou. Je bent één.
De verbonden ademhaling raakt je celgeheugen waarin herinneringen en emoties zijn opgeslagen, die je vaak allang vergeten bent maar je wel belemmeren in je zijn. Deze komen los en smelten of stromen weg met tranen. En soms word je mee genomen op reis, gewoon met je eigen ademhaling, hoe gaaf is dat.

Na een persoonlijke training van collega Mirjam Papenburg ben ik me verder gaan verdiepen en heb ik de opleiding “De kracht van ademen” bij Annette Weers gevolgd.