Over mezelf, Manon

Als kind keek ik vaak met verbazing naar de wereld om mij heen, om vervolgens aan de blauwe lucht te vragen “zeg, hoe zit dit nou allemaal in elkaar?” Die levensvraag heb ik veelvuldig gesteld aan de blauwe lucht en het pad gevolgd waar de wind mij bij toeval bracht. Wijsheden geïntegreerd, dan wel verworpen voor mijzelf. Van Kashmir Shivaïsm tot een studie theologie. Ik dacht dat ik veel wist, maar begreep het niet, behalve dat toeval geen toeval is.

Er was mij ooit ook ‘gezegd’ dat ik een healer zou zijn, maar had geen idee hoe ik dat dan zou moeten doen.

Alles viel op zijn plek toen ik op het sjamanistische pad kwam. Het was in het Siberisch sjamanisme bij mijn lerares Petra Giesbergen, waar ik mij helemaal voelde thuiskomen.

Het sjamanisme en sjamanistisch werken, in verbinding te zijn met Spirit van Al wat leeft in de zichtbare en onzichtbare werelden raken mij diep. Zo diep dat het mij de wens heeft gegeven dit te mogen delen met mensen die zich hier toe geroepen voelen en een helende kracht te zijn voor de aarde. Ik ben geen sjamaan, ik loop een sjamanistisch pad, het is een levenswijze. Voor healing maak ik gebruik van sjamanistische methoden en technieken.

Ik vind het telkens weer bijzonder om te kunnen constateren dat werken met deze vorm van healing en het werken met energetische helpers zoveel doet en transformerend kan zijn voor mensen.

Mijn persoonlijke ervaring met soulretrieval, sjamanistische healing en rituelen is dat ik beter in mijn eigen kracht ben komen te staan, mij meer ‘compleet’ voel en dat onzeker gedrag (bewust of onbewust) makkelijker kan transformeren naar werkelijk anders handelen. Door opleiding en training ben ik inmiddels zover dat ik anderen kan ondersteunen weer meer in verbinding met hun oorspronkelijke zelf te komen.

Sjamanistische opleidingen en dergelijke
 • Opleiding tot Rouwvrouw, Soulrituals Linda Wormhoudt
 • Goden, godinnen en stammen, Soulrituals Linda Wormhoudt

Aan Institute of Siberian Shamanism, Petra Giesbergen:

 • Jaaropleiding, Tengri’s medicine wheel
 • Jaaropleiding, Sacred Walk
 • Jaaropleiding Shamans Eye
 • Jaaropleiding Sjamanistisch Healer
 • Sjamanistische dood level I, II, III, IV en V
 • Cursus Soulretrieval en Powerextraction
 • Cursus Energetische Bescherming

Overige

 • Verbonden ademhaling, Mirjam Papenburg
 • Systemic rituals, 2 daagse workshop, Daan van Kampenhout
 • Training Transcedentaal leven, Stephen Wills
 • Tree of life workshop, Squaring the circle, verdiepingsworkshop (Tzolkin), Marcel Hermsen
 • Cursus soulretrieval en powerextraction,  Peter de Haan
 • Cursus Basis sjamanisme I en II, Peter de Haan
 • Munay Ki inwijdingen, André Speelman

Sjamanistische werkzaamheden

 •  Individuele healing sessies
 • Individueel ademwerk
 • Begeleiden bij Huachuma en Jurema Ceremonies van Ademvuur, Mirjam Papenburg
 • Ademwerk en Rituelen ism Ademvuur, Mirjam Papenburg bij Beyond Illusion, Arnhem
 • Geassisteerd bij andere groepen van het Institute of Siberian Shamanism
 • Leiden van drumcirkels ism Beyond Illusion, Caroline Spekle, Arnhem

Overige zingevende opleidingen

 • HBO Theologie/levensbeschouwing, Fontys Hoge School
 • Siddha yoga meditatie