Over mezelf, Manon

Als kind keek ik vaak met verbazing naar de wereld om mij heen, om vervolgens aan de blauwe lucht te vragen “zeg, hoe zit dit nou allemaal in elkaar?” Die levensvraag heb ik veelvuldig gesteld aan de blauwe lucht en het pad gevolgd waar de wind mij bij toeval bracht. Wijsheden geïntegreerd, dan wel verworpen voor mijzelf. Van Kashmir Shivaïsm tot een studie theologie. Ik dacht dat ik veel wist, maar begreep het niet, behalve dat toeval geen toeval is.

Er was mij ooit ook ‘gezegd’ dat ik een heler zou zijn, maar had geen idee hoe ik dat dan zou moeten doen.

Alles viel op zijn plek toen ik op het sjamanistische pad kwam. Het was in het Siberisch sjamanisme bij mijn lerares Petra Giesbergen, waar ik mij voelde thuiskomen.

Om dieper in mijn eigen wortels te kunnen zakken vervolgde ik, en loop nog altijd , mijn sjamanistisch pad bij mijn lerares Linda Wormhoudt. Het sjamanisme van Noord West Europa waaronder ook ons eigen land valt lijkt welhaast geheel verloren gegaan. Dankzij het vele onderzoek van Linda komen deze diep verstopte draadjes weer naar boven, ook in mij. En blijkt onze zogenaamd heidense cultuur van voor C. een zeer waardevolle bron van kennis en heling.

Het sjamanisme en sjamanistisch werken, in verbinding te zijn met Spirit van Al wat leeft in de zichtbare en onzichtbare werelden raken mij diep. Zo diep dat het mij de wens heeft gegeven dit te mogen delen met mensen die zich hier toe geroepen voelen en een helende kracht te zijn voor aarde. Ik ben geen sjamaan, ik loop een sjamanistisch pad, het is een levenswijze. Voor healing maak ik gebruik van sjamanistische methoden en technieken.

Ik vind het telkens weer bijzonder om te kunnen constateren dat het doen van rituelen en het werken met energetische helpers zoveel doet en transformerend kan zijn voor mensen.

Mijn persoonlijke ervaring met sjamanistische healing en rituelen is dat ik beter in mijn eigen kracht ben komen te staan, dichter bij mezelf sta en dat onzeker gedrag (bewust of onbewust) makkelijker kan transformeren naar werkelijk anders handelen. Door opleiding en training ben ik inmiddels zover dat ik anderen kan ondersteunen weer meer in verbinding met hun oorspronkelijke zelf te komen.

Ademwerk

Door mijn collega en goede vriendin Mirjam Papenburg van Ademvuur kwam ik in aanraking met het transformerende werk van onze ademhaling. Zij trainde mij persoonlijk. Ik zou mezelf niet zijn als ik op een goed moment in mijn enthousiasme niet het onweerstaanbare gevoel krijg: “hier wil ik nog meer van weten”. En volgde bij Annette Weers de opleiding tot ademcoach “Kracht van ademen”.

 werkzaamheden

  • Individueel ademwerk
  • rouwvrouw, rituelen rondom leven en sterven
  • Individuele healing sessies
  • basiscursus sjamanisme ism Ademvuur, Mirjam Papenburg
  • online, reizen langs de Yggdrasil ism Ademvuur, Mirjam Papenburg
  • weekend workshops sjamanisme & ademwerk
  • Ademwerk en Rituelen,  Arnhem
  • Ademwerk met groep,  Arnhem
  •  Drumcirkel, Arnhem