“Wist je al dat Rituelen een krachtig medicijn zijn? Ze helpen om onze aandacht los te maken van ons letterlijk denkende limbische brein. Hiermee verplaatsen we het denken naar de hogere, neutrale netwerken. Zo beïnvloeden rituelen ingesleten patronen in onze hersenen en kunnen we tot nieuwe inzichten komen.”

Iedereen is wel bekend met bepaalde rituelen gehouden op een bruiloft of begrafenis, het uitblazen van de kaarsjes, met wensgedachte, op een verjaardagstaart. Tijdens deze rituelen verbind je je met iets ‘groters’, voeren we bepaalde handelingen uit en hebben ze als doel iets te verwezenlijken of te veranderen.

Een ritueel kun je voor vele zaken doen: inzicht verkrijgen, patronen doorbreken, iets of iemand loslaten, een overgangsfase, een nieuw leven, een verbintenis bekrachtigen, een nieuwe weg inslaan of dichterbij een wens te komen.

Een sjamanistisch ritueel kent ook deze ingrediënten van verbinding, handeling, verwezenlijking/verandering en is een vorm van healing.

Ik maak hierbij gebruik van al bestaande rituelen of maak een persoonlijk ritueel voor jou.

Een ritueel met meerdere mensen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ademwerk & rituelen

Eenmaal per maand verzorgen Mirjam Papenburg en ik een avond ademwerk en een sjamanistisch ritueel in Arnhem op de prachtige locatie van Beyond Illusion op Meinerswijk.

Voor meer info kijk bij https://mannazmens.nl/ademwerk-en-rituelen/