de Yggdrasil

Vele sjamanistische en aanverwante culturen zijn bekend met het concept van de wereldboom; de boom waarin alle werelden vertegenwoordigt zijn. De wereldboom representeert benedenwereld waar bij de wortels o.a. de voorouders wonen, de stam als de middenwereld waar óók wij, de mensen leven en de takken die leiden naar de bovenwereld waar de spirits als goden, oude wijzen en andere wezens te vinden zijn.
In het Noord-west Europees sjamanisme heet deze boom de Yggdrasil.

Zoals iedere wereldboom kent ook de Yggdrasil zijn eigen verhalen die via oude saga’s over zijn bewoners zijn over geleverd. Zo kent zij de Nornen (schikgodinnen), de goden en godinnen, de reuzen, de alven, verschillende dieren en anderen bewoners. En ook elk blad aan de Yggdrasil vertegenwoordigd een wereld.

De oude saga’s over de Yggdrasil zijn waardevolle episodes uit vroeger tijden en ieder verhaal brengt zijn eigen wijsheid met zich mee. Tegelijkertijd ontwikkelen de verschillende krachten zich met de evolutie door waarmee een verhaal niet continu herbeleefd wordt. Ook hebben sommige bewoners geen eigen opgeschreven verhaal omdat het niet bewaard is gebleven en verloren geraakt in de tijd.

Ook nu kunnen we contact maken met de Yggdrasil en zijn bewoners. En dat is wat we gaan doen in deze online sjamanistische reizen via meditaties en trance reizen.

Met de reizen vertrekken we vanuit de oude saga’s (voor zover de verhalen bekend zijn) om vervolgens via geleide meditaties en trance reizen wijsheid en kennis op te doen om balans te herstellen in het dagelijks leven van nu.

Wanneer je je opgeeft ontvang je voorafgaand een video bestand met uitleg over sjamanistische trance en het contact maken met de Yggdrasil. Zo kan iedereen vanuit zijn eigen ervaring mee reizen; van kennismaken tot verdiepend ervaring op doen.

Reizen langs de Yggdrasil is een samenwerking tussen Manon Versteeg van praktijk Mannaz en Ademvuur  van Mirjam Papenburg. Manon en Mirjam werken al een aantal jaren samen en zijn helder op elkaar en de groep afgestemd. Beiden hebben zij opleiding gevolgd en ervaring in het Siberisch en Noord-West Europees sjamanisme (Seidr). Tijdens deze cursus ligt de nadruk op het Noord-west Europees sjamanisme (Seidr).

De reizen zijn los van elkaar te maken doch voel je welkom er alle keren bij te zijn.

Data 2020 en thema’s: 10 november, 1 december.
Tijd:
Van 19.30 tot 20.30 (met mogelijk uitloop tot 21.00 uur)
Plaats: Online vanuit je eigen huis. Je krijgt vooraf de instructies hiervoor.
Kosten:€ 15 per reis (vooraf overmaken)
Je kan je aanmelden via: info@mannazmens.nl

Vanaf januari 2021 wordt de basiscursus sjamanisme weer aangeboden.
Lees er hier alles over: Basiscursus sjamanisme