Sjamanistische healing

Sjamanisme is vermoedelijk een van de oudste visies op het leven en kent daarmee een van de oudste vormen van genezing. .

In het sjamanisme ga je ervan uit dat alles in de natuur bezield is. Mensen, dieren, bomen, planten, stenen, de elementen, windrichtingen en ga zo maar door hebben een eigen bewustzijn, een eigen energieveld en een eigen spirit. We zijn allen met elkaar verbonden en gelijkwaardig aan elkaar.

Er bestaan ook andere, niet altijd waarneembare, levensvormen die ons kunnen helpen en ondersteunen op ons levenspad. Het sjamanisme maakt gebruik van de mogelijkheid om in verbinding te komen met deze werelden van bijvoorbeeld krachtdieren, spirithelpers, voorouders. Dit wordt tot stand gebracht door middel van trance en/of rituelen. Door in contact te treden met onze aardse verwanten en helpers uit andere werkelijkheden kunnen we vervolgens inzichten en healing ontvangen.

Sjamanistische healing is er op gericht mensen te ondersteunen om het evenwicht in zichzelf te herstellen en weer te gaan leven vanuit hun oorspronkelijke zelf.

Afhankelijk van de klachten waar iemand mee rond loopt zijn er verschillende vormen van healing die ingezet kunnen worden

Soulretrieval

Binnen het sjamanisme kennen we de term ‘soul los’. Soul los betekent het verliezen van een deel of delen van de ziel. Hierdoor ben je niet meer geheel aanwezig in je lichaam en verlies je het contact met je oorspronkelijke zelf. Je kan dan meer beïnvloedbaar worden voor allerlei energieën van buitenaf, je voelt je niet (meer) in je eigen kracht staan of je voelt je vervreemd van jezelf.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een zielsdeel kan verliezen. Vaak door een traumatische gebeurtenis of omdat er iets emotioneels gebeurt wat niet prettig is, patronen vanuit je jeugd, te hoge verwachtingen van opvoeders of te hoge eisen aan jezelf.

Ook door intieme relaties zoals liefdesrelaties, (groot) ouder/ (klein)kind of vriendschappen kun je een deel van je ziel kwijtraken. Vaak merk je pas dat een deel van jou bij de ander is wanneer zo’n relatie beëindigd is. Het gaat er daarbij niet om hoe, waarom en door wie de relatie beëindigd is, maar om de intensiteit van de relatie waardoor iemand, onbedoeld en onbewust, een deel van zijn/haar ziel is kwijtgeraakt.

Zielsverlies kan op alle momenten en elke leeftijd ontstaan. Hoe het zielsverlies ook ontstaan is, het is noodzaak om deze delen weer terug te krijgen om zo weer meer heel en compleet te zijn. De sjamanistische methode hiervoor noem je dus soulretrieval.

Mijn persoonlijk ervaring met soulretrieval is, naast weer meer in verbinding te zijn met mezelf, ik ook meer ontspannen met personen om kan gaan waar ik onbedoeld een zielendeel aan verloren was of een deel aan had weg gegeven.

Soul Retrieval, Power Extraction (weghalen van niet eigen energie) en Healing is o.a. een goede keus als:
  • Je met een gevoel van jezelf (deels) verloren zijn kampt;
  • Als je herhalend en ongewenst tegen dezelfde patronen aan loopt;
  • Bij stagnatie in rouwverwerking bij verlies (overlijden dierbaren, relatiebreuk e.d.);
  • Bij stagnatie in verwerking van (oude) traumatische ervaringen;
  • Neem gerust contact op als je wilt weten of Soul Retrieval of een andere healing je kan ondersteunen bij jouw specifieke vraag.

Neem gerust contact op bij vragen of voor het maken van een afspraak:
Contact gegevens